Броят на смъртните случаи от COVID-19 в световен мащаб може

...
 Броят на смъртните случаи от COVID-19 в световен мащаб може
Коментари Харесай

Броят на жертвите на COVID-19 може да достигне 2 млн. преди масова ваксинация, предупреди СЗО

 

Броят на смъртните случаи от COVID-19 в международен мащаб може да доближи 2 милиона, преди сполучлива ваксина против ковид да влезе в необятна приложимост. Това съобщи през вчерашния ден шефът на програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация Майк Райън, като добави, че броя може да бъде даже по-висока в случай че не бъдат подхванати целенасочени ограничения против пандемията.

„ Освен в случай че всички не го създадем, броят на смъртните случаи, за който говорите (два милиона души), е освен вероятен, само че, за жалост, е прекомерно евентуален ", разяснява Райън.

Общият брой на жертвите на пандемията към този момент наближава 1 млн.

„ Все още не сме вън от заплаха. Никъде не е безвредно, в Африка не е безвредно. Надявам се, че няма да се впускаме в сочене с пръсти от рода на: Виновни са младите. Последното нещо, от което се нуждае един юноша, са проповедите и размахването с пръсти на някой по-възрастен от него “, споделя още Райън.

По думите му възходящият брой на инфектираните с COVID-19 се дължи на събирания на закрито на хора от всевъзможни възрасти, а освен на младите.

Същевременно с това СЗО продължава диалозите с Китай за присъединението на страната към интернационалния механизъм COVAX, който има за цел да обезпечи на обективна основа всички страни с коронавирусни ваксини, когато има такива.

„ Водим полемика с Китай по отношение на ролята, която страната може да има в бъдеще “, разяснява Брус Айлуард, отговорник за полиомиелита в СЗО.

Той удостовери, че Тайван, който не е член на СЗО, се е включил към схемата, като по този начин в нея към този момент вземат участие общо 159 страни.

Разговорите в Китай включват и разискване на опцията втората най-голяма стопанска система в света да доставя ваксини по схемата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР